arrow_drop_up arrow_drop_down
Proposal Engineer Key Accounts vacature Chubb

Vacature: Proposal Engineer Key Accounts (ZZP / vast)

Ben jij de brug tussen commercie en de techniek? Wil jij werken aan mooie creatieve oplossingen?

Bekijk vacature
Locatie vacature

Locatie:

Utrecht

Opleidingsniveau vacature

Opleiding:

MBO/HBO

Dienstverband vacature

Dienstverband:

Vast/ZZP

Over de functie

In de rol van Proposal Engineer Key Accounts vertaal jij de behoeften van de klanten naar concrete technische beveiligingsoplossingen. Jij bent verantwoordelijk voor het maken van (schets)ontwerpen en calculaties ten behoeve van offertes voor beveiligingsinstallaties met een verkoopwaarde tussen de 10K en 500K, een breed en divers speelveld. Je werkt in een driehoek met accountmanagement aan de ene kant en de operatie aan de andere kant voor uiteenlopende klantprojecten. Zo geef je technisch(e) ondersteuning aan de commerciële binnendienst en ga je af en toe mee met de Accountmanager naar klanten. In jouw rol heb je ook direct contact met de klant.

Je start de dag tussen 7.30 en 8.30 uur met een kort overleg met je collega’s over de (nieuwe) lopende projecten en gaat vervolgens aan de slag. Alles begint met weten waar je over praat, zo lees en interpreteer je bij nieuwe projecten de behoeftes, vertaal je rapporten na onderhoud in verbetervoorstellen en offreer je zelfstandig kleine mutaties bij bestaande klanten. Je onderzoekt de (on)mogelijkheden van bepaalde beveiligingsoplossingen en schat de technische- en projectrisico’s in wanneer je dit vertaalt in de kostprijs van de offerte. Uiteraard houd je rekening met de mogelijke gevolgen voor de waarde van het onderhoudscontract. Wanneer je dit stuk van het verhaal scherp hebt staan, bespreek je het met de collega’s van verkoop en de operatie. De collega’s in de operatie zijn veelal werkvoorbereiders, projectleiders, engineers en inbedrijfstellers.

In het project stel jij aan de voorkant kostprijscalculaties voor systemen en het onderhoud van de systemen op. Hierbij maak je eenvoudige en kleine schetsontwerpen met AutoCad of Visio van het systeem, dit is een schematische voorstelling van de verschillende systemen in een IP- netwerk. Navraag bij collega’s, inkoop, leveranciers en derden leert jou hoeveel materiaal, tijd, geld en werk er nodig is om het project kostenefficiënt uit te kunnen voeren. Jij, of samen met de Accountmanager en Projectmanager, verwerkt alle kostprijscalculaties en verkregen informatie in een juiste offerte opstelling naar de klant, je laat deze autoriseren en volgt deze ook op. Natuurlijk ben je hierin proactief en voel je verantwoordelijkheid voor een goedlopend traject. Je zorgt ervoor dat de klant zo goed mogelijk geïnformeerd is en eigenlijk alleen nog maar ja kan zeggen. Al jouw acties verwerk je in onze CRM- en ERP pakketten.

Werken doe je vanuit het hoofdkantoor van Chubb Fire & Security in Utrecht samen met je twee collega's, twee doorgewinterde en zeer ervaren Proposal Engineers. Met z’n drieën vorm je een klein team, waarin jullie veel van elkaar kunnen leren.

Chubb logo

Over Chubb Fire & Security

Chubb Fire & Security is een innovatieve, kwalitatief hoogwaardige dienstverlener op het gebied van brandbestrijdings-, beveiligingsoplossingen en alarmcentralediensten. De missie is excellente service bieden aan de klanten. Dit willen zij doen door klanten nu en in de toekomst te beschermen tegen onveilige situaties zoals brand, inbraak en overval. Binnen de business unit Electronic Security zijn ze verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met elektronische beveiliging, zoals inbraakbeveiliging, toegangscontrole, camerabeveiliging en terreinbeveiliging.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Om succesvol te zijn in de rol van Proposal Engineer Key Accounts ben je een zelfstartende teamspeler, die makkelijk contact legt met verschillende disciplines. Jij weet als geen ander de wensen en behoeften van jouw klanten te vertalen naar concrete maatwerk oplossingen. Dit doe je vanuit een fijne dienst- en service verlenende instelling, waarbij je gestructureerd te werk gaat. Verder heb je:
Opleidingsniveau

Afgeronde MBO of HBO opleiding

Een afgeronde opleiding in een technische richting, waarbij een aanvulling met TBV en Projecteringsdeskundige zeer welkom is.
Werkervaring

Werkervaring

Meerdere jaren werkervaring in een vergelijkbare functie, je begrijpt hoe het speelveld van projecten eruit ziet en werkt.
Tijdsdruk

Werken onder tijdsdruk

Het zit in je om goed te blijven functioneren onder tijdsdruk. Deadlines schrikken jou niet af.
Discretie

Discretie

Je hebt discretie hoog in het vaandel staan. Je werkt tenslotte met gevoelige bedrijfs- en klantgegevens.

Dit is wat je van ons kunt verwachten:

Een mooie, uitdagende functie binnen Chubb Fire & Security met ruime ontwikkelmogelijkheden, waarbij jij aan de basis staat van de verdere groei van Chubb. De bedrijfscultuur van Chubb Fire & Security is te omschrijven als dynamisch, resultaatgericht en professioneel. Werken in de rol van Project Engineer bij Chubb Fire & Security biedt jou diversiteit in je werk, vrijheid in je rol in combinatie met verantwoordelijkheid voor het waarborgen van een veilige situatie bij jouw klanten.

Jouw arbeidsvoorwaardenpakket bevat daarnaast:

  • Een goed basissalaris;
  • Een jaarcontract, met de intentie om dit na het jaar om te zetten in onbepaalde tijd;
  • Een uitgebreid pakket secundaire voorwaarden waaronder een netto onkostenvergoeding, 25 vakantiedagen, 13 adv dagen en pensioenvoorziening;
  • Volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en binnen de organisatie door te groeien, we vertellen je er graag meer over;
  • Concrete studie- en opleidingsmogelijkheden.

Klaar om onderdeel te worden van Chubb?

Direct solliciteren

Sollicitatie Proposal Engineer Key Accounts

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


🔒Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens.

Quintin Hennequin

Vragen over deze functie?

Neem contact op met:

Quintin Hennequin

Recruitment Consultant

Tel: + 31 (0)35 694 6111

Mob: +31 (0)6 30 00 30 10

Mail: quintin.hennequin@fortressgroup.nl