Fraudeonderzoek opleiding van Fortress

Fraudeonderzoek uitvoeren volgens een vaste werkwijze?

Leer een gemeenschappelijke taal en aanpak met de Opleiding Fraudeonderzoek

Solide onderzoek naar fraude

Onderzoek

Ontdek de wetten van solide fraudeonderzoek
Data Analyse fraudeonderzoek

Data analyse

Verzamel gegevens, zowel fysiek als digitaal

Rapportage fraudeonderzoek

Rapportage

Werk toe naar een krachtig onderzoeksrapport
Vaste fraude methodiek

Op zoek naar een vaste fraudemethodiek?

Het doel van een fraudeonderzoek is simpel. De waarheid nauwkeurig boven water krijgen. Maar hoe pak je dat het beste aan? Welke stappen doorloop je om tot de juiste waarheidsbevinding te komen, zeker wanneer het lijkt alsof elke fraudeonderzoeker een andere werkwijze hanteert?

Sinds 2005 heeft Fortress Academy zich gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen op het gebied van Fraude en Security. Dit doen wij samen met een netwerk van docenten waarmee we al lange tijd samenwerken. In de praktijk blijkt er geen eenduidige methodiek te zijn waar het gaat om het uitvoeren van fraudeonderzoek. In veel organisaties leren onderzoekers een bepaalde aanpak van een senior-collega of vinden op eigen wijze hun weg. Om te komen tot een gemeenschappelijke aanpak in fraudeonderzoek, hebben wij de beste fraudeonderzoekers en docenten uit het werkveld samengebracht om een gemeenschappelijke taal en aanpak op stellen en jou alle facetten van het vak te leren. Met tientallen jaren onderzoekservaring in de fraudebestrijding, weten zij precies wat een solide werkwijze is en wat wel en niet werkt bij een onderzoek naar fraude. Wil jij de beste technieken en inzichten van hen leren?

Leer van fraude-experts uit het werkveld

Al sinds 2005 ontwikkelen en organiseren wij opleidingen, trainingen, masterclasses en lezingen over verschillende onderwerpen uit het veiligheidsdomein. We hebben in deze jaren een groot netwerk opgebouwd en kunnen om die reden snel schakelen tussen top docenten en onderwijskundigen.

Na succesvolle maatwerk opleidingen bij verschillende grote partijen zoals ABN AMRO, Holland Casino, Geldmaat, Rabobank en Knab bieden wij deze opleiding ook regelmatig aan als open inschrijving. Op die manier krijg jij als fraudeonderzoeker de mogelijkheid om over de muren van organisaties heen te kijken en leer je samen met fraudeonderzoekers uit andere organisaties, een gemeenschappelijke aanpak in fraudeonderzoek.

Sherita Balak

Sherita Balak

Knab

Een goede investering!

Het lesprogramma, de inhoud, de bijbehorende opdrachten, de zeer ervaren docenten (vakmensen), de toplocaties en de verzorging: alles was van zeer hoge kwaliteit. De opleiding leert je niet wat je al kent of weet. De opleiding laat je diverse vakgebieden zien met als gevolg dat je buiten de kaders begint de denken. Daarnaast heb ik vaardigheden geleerd die overal van pas kunnen komen, zoals het opstellen van een rapport, presenteren, aangifte leren doen, etc. Fortress heeft het top geregeld en zoekt de beste docenten voor elk vakgebied. De opleiding is een goede investering geweest voor zowel mijn werkgever als voor mezelf.

Een greep uit de onderwerpen bij de Opleiding Fraudeonderzoek

Criminologische aspecten

Leer alles over fraude, welke vormen er zijn, waarom mensen fraude plegen en welke wet- en regelgeving relevant is voor fraudeonderzoek.

Onderzoeksvraag

Kom tot een sterke onderzoeksvraag bij je onderzoek. Een goede vraag begint bij een goed begrip van de sector en van de processen.

Onderzoeksplan

Ontdek welke stappen moeten worden doorlopen, hoe het onderzoek te structureren en welke onderzoeksstrategieën te volgen.

Open source intelligence

Welke bronnen zijn van belang voor het onderzoek? Waarvoor ga ik de bronnen gebruiken? Hoe bepaal ik de authenticiteit van het materiaal?

Digitaal rechercheren

Leer om te gaan met grote hoeveelheden digitale informatie. Achterhaal de herkomst en de echtheid van digitale gegevens.

Interviewtechnieken

Hoe zit het met de ethische kanten van een interview? Hoe ga je om met weerstand? Hoe kun je een verhaal verifiëren?

Data analyse

Ontdek het verschil tussen beoordeling en waarheidsvinding. Herken afwijkingen en leg verbanden. Voorkom tunnelvisie, redenatievalkuilen en tegenspraak.

Rapporteren

Leer je onderzoeksbevindingen te vertalen naar een krachtig en professioneel onderzoeksrapport. Zowel kwa inhoud als leesbaarheid.

Presenteren

Naast een goed rapport wordt er ook ingegaan op terugbrengen van het onderzoek tot de essentie en dit op heldere wijze overbrengen aan het publiek.
15+
Jaar specialist in Fraude
50+
Opleidingen gegeven
250+
Deelnemers
Opleiding Fraudeonderzoek Fortress

Onze Opleiding Fraudeonderzoek

Na jarenlange ervaring in het vakgebied weten onze docenten precies wat de juiste methodiek is bij onderzoek naar fraude.

We hebben fraudeonderzoekers meegemaakt die bij elke organisatie waar ze kwamen een andere onderzoeksmethode geleerd kregen. Maar we hebben ook fraudeonderzoekers gesproken die enorme stappen maakten in onderzoek door alleen al een vaste onderbouwde werkwijze te hanteren. Ze kwamen hierbij niet alleen sneller tot de kern, maar stonden ook vol vertrouwen in de rechtszaal.

Wij hebben de beste fraudeonderzoekers en docenten samengebracht in onze
9 daagse Opleiding Fraudeonderzoek  om deze kennis met jou te delen!

Mark Balk
De lessen zijn professioneel, praktijkgericht en van hoog niveau. Door de ervaringen van de docenten wordt alles helder uitgelegd. Het instituut is er alles aan gelegen om de voortgang soepel te laten verlopen.
Mark Balk - Belastingdienst

Docenten bij deze opleiding

Peter Schimmel

Drs. Peter Schimmel RA CFE

Owner Deskundigonderzoek.nl
Specialist investigations & integrity management
Evert-Jan Lammers
Drs. Evert Jan Lammers RA, RFA
Partner van EBBEN, GRC, integrity and fraud expert
Karin van Wingerde
Dr. Karin CG van Wingerde
Universitair docent Erasmus Universiteit, Criminologie
Ludo Block

Dr. Ludo Block CFE, CIPP/E

Zelfstandig onderzoeker,

Associate partner Grant Thornton Slovenië

Marcel Westerhoud
Drs. Marcel Westerhoud CFE, CIA, CISSP, SCF
Partner van EBBEN, (digital) forensics en Ediscovery
Marnix Willems
Drs. Marnix Willems
Psycholoog en interview trainer van de Q&A Academy

Offerte aanvragen
Ontvang een vrijblijvend investeringsoverzicht voor deze maatwerk opleiding

Opleiding Fraudeonderzoek Fortress

9-daagse Opleiding Fraudeonderzoek
 • Kan jouw fraudekennis wel een boost gebruiken?
 • Wil je fraudeonderzoek volgens een vaste methodiek uitvoeren?
 • Ben je klaar om vol vertrouwen je onderzoeksrapportage in te dienen?
 • Wil je leren van top-experts uit het werkveld?

Dan is dit het meest complete programma wat je online tegen zult komen. Wij hebben de beste fraudeonderzoekers samengebracht voor dit programma. Je profiteert van tientallen jaren ervaring van 6 top-experts in feitenonderzoek. 

null

Deze opleiding is erkend door het Nederlands Instituut Van Register Experts en levert 6 PE-punten op voor kandidaten die zijn ingeschreven in het Register Coördinator Fraudebeheersing (RCF).

Nog niet overtuigd? Download de gratis brochure!

Brochure Opleiding Fraudeonderzoek

Download gratis de brochure en krijg meer informatie over onze Opleiding Fraudeonderzoek.
 • Je leest waarom wij deze opleiding hebben ontwikkeld.
 • Voor wie deze opleiding het meest geschikt is.
 • Welke leerdoelen je gaat behalen.
 • Wat de toegevoegde waarde is voor jouw organisatie.
 • Meer over het programma en de tijdsinvestering.
 • Een uitgebreide beschrijving van alle modules.
 • Informatie over onze opleidingslocatie in Naarden-Vesting.
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
Gratis download