arrow_drop_up arrow_drop_down
Open Source Intelligence Masterclass

Masterclass Open Source Intelligence

Een verdiepende online OSINT Masterclass die verder gaat dan enkel het leren van vaardigheden voor open bronnen onderzoek.

Open bronnen onderzoek ontwerpen

Onderzoek ontwerp

Ontwerp op een professionele wijze je open bronnen onderzoek.

Onderzoek methoden OSINT

OSINT technieken

Specifieke methoden en technieken voor informatieverzameling.

Verantwoording bij OSINT

Rapporteren

Analyseer, verantwoord en rapporteer op een krachtige wijze.
OSINT training

Find information to support any decision

Er worden verschillende trainingen voor onderzoek in open bronnen (OSINT) aangeboden, maar de meesten van deze zijn uitsluitend gericht op tips en trucs om gegevens te vinden in open bronnen. Aandacht voor de context waarin, het doel waarvoor het onderzoek in open bronnen moet plaatsvinden en wat de gevolgen daarvan voor het onderzoeksproces zijn, is er veel minder. Deze online Masterclass OSINT gaat naast de onderzoeksvaardigheden voor open bronnen, ook nadrukkelijk in op het hele proces van onderzoeksvraag tot rapportage.

Sinds 2005 heeft Fortress Academy zich gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen op het gebied van Fraude en Security. Voor professionals die zich willen verdiepen op het gebied van OSINT, hebben wij de Masterclass Open Source Intelligence ontwikkeld. Ga verder dan enkel het leren van vaardigheden voor open bronnen onderzoek, maar focus ook op de context van jouw onderzoeksproces. Docenten en experts uit het werkveld delen hun kennis en laten je via praktijkcases kennismaken met alle facetten van Open Source Intelligence.

Ben jij klaar om uit te groeien tot een gedegen open bronnen deskundige?

Wat kun je verwachten tijdens dit programma?

Open bronnen onderzoek ontwerpen

Onderzoek ontwerpen

Leer de vraag van de klant te begrijpen en op basis daarvan het onderzoek in open bronnen professioneel te ontwerpen.

Onderzoek methoden OSINT

Specifieke methoden

Ontdek specifieke methoden van onderzoek in open bronnen die verder gaan dan Google en Social Media.
Proces bij OSINT

Optimaal proces

Volg een optimaal proces dat loopt van informatieverzameling tot vastlegging.


Verantwoording bij OSINT

Verantwoording

Hoe leg je het beste verantwoording af over de gevolgde onderzoeksmethodiek en waarde van gegevens?
Analyse bij OSINT

Gedegen analyse

Voer een gedegen en kundige analyse uit van de gevonden gegevens uit je open bronnen onderzoek.
Bevindingen rapporteren OSINT

Rapporteren

Leer helder en krachtig de bevindingen uit je onderzoek op papier te zetten en te presenteren.

Alle facetten van OSINT.
In één online Masterclass.

OSINT Masterclass training opleiding

Yes, dat wil ik!

Ontdek de 5 modules uit deze OSINT Masterclass

De online OSINT masterclass bestaat uit 5 modules van in totaal 10 uur, plus een aantal op maat gemaakte oefeningen die tussen de sessies door gedaan worden waarbij je individuele feedback van de docent krijgt. Het zwaartepunt van de masterclass ligt op kennis, inzicht en vaardigheden om een open bronnen onderzoek volgens een vaste methodiek uit te voeren. De context en analyses krijgen tijdens de masterclass ruime aandacht, zodat de aangeleerde vaardigheden direct toepasbaar zijn in je dagelijks werk. Verder ligt de focus op enkele concrete onderzoekstechnieken specifiek relevant voor onderzoeken naar fraude, due diligence (KYC) en risicoanalyses. Actuele ontwikkelingen en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komen ook aan bod.

Module 1: Algemene OSINT kennis

Zonder basis geen onderzoek. Ga in je eigen tempo binnen onze leeromgeving aan de slag met algemene achtergrondkennis en zet jouw research platform op. Lees 3 korte artikelen, bekijk video's met uitleg over de OSINT browser extensies en ontvang naslagwerk voor extensies.

Module 2: Online sessie A

We beginnen met een introductie. Wat verwacht je van deze masterclass? Wat wil je bereiken? We bespreken ieders achtergrond en niveau met betrekking tot open bronnen onderzoek. De doelstellingen en planning voor deze masterclass worden uitgelegd. We gaan in gesprek over de drie artikelen die je in module 1 hebt gelezen en oefenen met browser extensies. We analyseren de klantvraag, het ontwerp van je onderzoek en de onderzoeksstrategie.

Module 3: Online sessie B

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen op het gebied van zoekmachines? We gaan aan de slag met het gedegen documenteren van aangetroffen informatie. Je doet onderzoek in handelsregisters en krijgt een overzicht met 100+ handelsregisters wereldwijd. Je benut andere bronnen met bedrijfsgegevens en gaat daarmee oefenen. Je leert bronnen valideren en doet onderzoek naar domeinen en IP adressen.

Module 4: Online sessie C

Zoeken op Social media, hoe doe je dat? Leer het gebruik van breach data en geo-location. Krijg een overzicht van je bronnen. We bespreken relevante regelgeving, waaronder AVG. Je gaat bezig met het analyseren en rapporteren van gegevens. Als laatste krijg je een huiswerkopdracht mee.

Module 5: Afsluitende online sessie

De laatste sessie. We bespreken in dit uur de huiswerkopdracht, beantwoorden openstaande vragen en evalueren het traject.

Dr. L. Block CFE, CIPP/E

Docent Ludo Block

Ludo is zelfstandig onderzoeker en associate partner bij Grant Thornton Advisory in Slovenië. Hij is gespecialiseerd in complexe onderzoeken en corporate intelligence.


Na een carrière van 17 jaar bij de Nederlandse politie, is Ludo sinds 2005 actief als onderzoeker en adviseur in de private sector. Bij de politie heeft hij, onder meer als teamleider bij de recherche van het korps Amsterdam, ervaring opgedaan met grootschalige onderzoeken in de (internationale) georganiseerde misdaad, corruptie en fraude. Van 1999 tot en met 2004 was Ludo namens het korps landelijke politiediensten (KLPD) gestationeerd als politieliaison in Rusland. 


Na zijn overstap naar de private sector heeft Ludo een focus gehouden op onderzoeken met een relatie tot de CIS/CEE-landen en heeft een brede ervaring opgedaan in corporate investigations en corporate intelligence voor ondernemingen, overheidsorganisaties en internationale organisaties waarbij open bronnen, data-analyse en IT forensic onderzoek een grote rol spelen. 


Zijn eerste stappen op het gebied van OSINT zette Ludo in 1999 en sindsdien heeft hij in vele onderzoeken succesvol gebruik gemaakt van informatie uit open bronnen. Hij geeft al vele jaren trainingen op het gebied van OSINT in binnen- en buitenland.


Ludo heeft na het doorlopen van de Politieacademie een doctoraal sociale wetenschappen (1998, VU Amsterdam) behaald en en promoveerde in 2011 (VU Amsterdam) als bestuurskundige op een onderzoek naar politiesamenwerking in Europa. Naast zijn dagelijkse onderzoeks- en advieswerkzaamheden is hij tevens Research Fellow en Lecturer binnen het Institute for Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden.

OSINT masterclass op niveau

Deze unieke Masterclass wordt gegeven voor een selecte groep (maximaal 10 deelnemers). Tijdens de masterclass krijg je veel realistische praktijkoefeningen waardoor je jouw onderzoeksvaardigheden uitbreidt en verfijnt. Je leert snel de juiste bronnen te vinden, de authenticiteit, betrouwbaarheid en relevantie van gegevens te evalueren om te komen tot gedegen, objectieve analyses. De colleges zijn digitaal (e-learning), interactief en staan onder leiding van een gerenommeerde docent. Vanwege de kleine groep is er meer ruimte om je vragen te stellen en specifiek advies te krijgen op jouw vraagstukken. Daarnaast zijn er meer voordelen:

  • Netwerken met andere OSINT onderzoekers
  • Gelijkgestemden om je heen met vergelijkbare doelen en uitdagingen
  • Leren van andere cases en succesvoorbeelden
  • Persoonlijk contact met de docent gedurende de sessies


Werkervaring

Om tijdens de sessies gelijk de diepte in te gaan, vragen we minimaal twee jaar relevante werkervaring en een relevant bachelordiploma. Hierdoor houden we de masterclass geschikt voor professionals die ervaring hebben met het uitvoeren van onderzoek in open bronnen en op zoek zijn naar verdieping en professionalisering van de onderzoeks-, analyse en rapportagevaardigheden.

Meld je aan
Lesruimte Fortress Academy

Deze masterclass liever als maatwerk voor jouw organisatie?

Naast de online variant bieden we deze masterclass ook als fysiek maatwerk traject aan. Alle bovenstaande inhoud, maar dan in de vorm van een fysieke tweedaagse training speciaal voor jouw team of organisatie. Deze maatwerk training kan bij jullie incompany plaatsvinden, maar je kunt ook kiezen voor onze opleidingslocatie in Naarden-Vesting. Uiteraard met de nodige 1,5m maatregelen.

Meer weten?

We kijken graag samen met je naar de mogelijkheden van een fysieke of online OSINT training voor jouw organisatie.

Reserveer nu je plek voor deze masterclass

€ 997,-
€ 817,-

Masterclass Open Source Intelligence

  • Opzoek naar een training die verder gaat dan enkel het leren van vaardigheden voor open bronnen onderzoek?
  • Wil je een open bronnen onderzoek volgens een vaste methodiek uitvoeren?
  • Ben je klaar om alle facetten van Open Source Intelligence te ontdekken?


Je profiteert van tientallen jaren ervaring van een top-expert gespecialiseerd in open bronnen onderzoek.


Let op:

Wegens de onzekere situatie omtrent Covid-19 is deze masterclass tijdelijk niet beschikbaar. Wij verwachten in het voorjaar 2021 de masterclass weer aan te kunnen bieden.

Als je via onderstaande knop je gegevens achterlaat, hoor je direct van ons zodra de nieuwe lesdata bekend zijn!

Vragen over deze masterclass?

Heb je vragen? Of wil je even sparren of deze masterclass passend voor jou kan zijn? Geen probleem! Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!