Sollicitatie tips

Best Qualified People in Security & Risk

Het vinden van de juiste uitdaging begint met het uitvinden van wie jij bent, waar je blij van wordt, waar je goed in bent en wat je zoekt. Als je dat weet, ben je in staat een CV op te stellen waarin je niet alleen jouw ervaring goed laat zien, maar ook wie je bent en waar je voor staat. En dat helpt met je voorbereiding voor het altijd spannende sollicitatiegesprek. Een aantal tips!

Een goed CV

  1. Persoonlijke gegevens zijn belangrijk; vermeld altijd je naam, (professioneel) emailadres, telefoonnummer en plaatsnaam. Heb je ook nog online profielen of websites die je kunt vermelden? Doen!
  2. Begin met een korte en krachtige, maar vooral persoonlijke omschrijving van jezelf. Wat maakt jou uniek, waar sta je voor en waar ga je voor?
  3. Begin altijd met je meest relevante werkervaring en geef de meeste details over de laatste 10 jaar van jouw carrière. Vermeld de belangrijkste werkzaamheden, maar ook jouw successen. Maak deze zo concreet mogelijk.
  4. Plaats je meest recent genoten opleidingen bovenaan en geef aan welke diploma’s je hebt behaald. Voor de functie relevante cursussen zijn ook belangrijk om te vermelden!
  5. Maak gebruik van de mogelijkheid om overige relevante kennis, vaardigheden, interesses en hobby’s te vermelden. Denk aan talen, systemen en programma’s, en bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Deze maken jou uniek!
  6. Probeer de lengte van je CV te beperken tot maximaal 2 A4. Kies je voor een creatieve lay-out of vorm? Zorg er dan voor dat het niet ten koste gaat van de leesbaarheid.
  7. Kies voor een duidelijk lettertype, hanteer hetzelfde lettertype voor je gehele CV en maak het niet kleiner dan 10pt.
  8. Maak gebruik van opsommingstekens wanneer je je werkzaamheden en behaalde successen benoemt. Zo maak je het de recruiter makkelijk om de belangrijkste zaken snel te scannen.
  9. Hanteer actief taalgebruik en houd het relevant, kort en krachtig!
  10. Check, check, double check: zitten er geen spelfouten in je CV? Vraag iemand anders om nog een keer mee te lezen, dat helpt!

Klaar om je CV te versturen?

Maak de bestandsnaam van je CV duidelijk en specifiek voor de vacature waarop jij solliciteert. Vermeld in de titel de datum: dit laat zien dat je CV up to date is.  

Krijg feedback op jouw CV

Wil jij feedback op jouw CV ontvangen? Stuur hem dan naar ons. Binnen 5 werkdagen ontvang je van ons feedback op je CV en wat je eventueel nog kan doen om hem nog beter te maken!

In ons vakgebied is vertrouwen van groot belang. Daarom zet ik mij ieder dag in voor het waarmaken van de gemaakte afspraken.

Vincent Raphaël