Facilicom Trigion kantoor in Schiedam

Vacature: Technical Business Consultant

Aan de slag met beveiligingsprocessen op technisch-, IT en manbeveiligingsvlak.

Bekijk vacature
Locatie vacature

Locatie:

Schiedam

Opleidingsniveau vacature

Opleiding:

HBO/WO

Dienstverband vacature

Dienstverband:

Vast
Trigion logo

Over het bedrijf

Trigion is één van de grote namen binnen de beveiligingsbranche en biedt integrale veiligheidsoplossingen aan opdrachtgevers in de publieke en private sector. Data die voortkomen uit veiligheidsoplossingen kunnen waarde toevoegen aan het bedrijfsproces en/of het beveiligingsniveau van de opdrachtgevers van het beveiligingsbedrijf. De dynamiek die ontstaat vanuit IT Security en de privacy wet & regelgeving zorgt ervoor dat het werkveld zeer uitdagend is. Het betreft een functie, waarin je een centrale rol speelt en in de organisatie rapporteert aan de Directeur Monitoring en Response

Wat je doet als Technical Business Consultant

De Technisch Business Consultant is er voor verantwoordelijk om in het hiervoor genoemde werkveld de beveiligingsprocessen op technisch-, IT en manbeveiligingsvlak goed te organiseren en zo een samenhang en evenwicht in een uiteindelijk kwalitatief betere en meer efficiënte veiligheidsoplossing naar de eindklant te bereiken.

De eindverantwoordelijkheid voor het binnenhalen van de klanten blijft liggen bij de direct betrokken afdelingen, de Technisch Business Consultant voegt kennis toe, werkt mede nieuwe veiligheidsconcepten uit, onderbouwt deze met gedegen business cases, signaleert proactief eventuele knelpunten in de projectplanning, denkt mee over de veiligheidsvisie van de eindklant en zorgt dat deze worden overgedragen binnen de organisatie naar de verschillende business units (Beveiligingstechniek, Meldkamer, Manbeveiliging, Security Management platformen, etc.). De consultant kijkt nuchter, pragmatisch en analytisch naar de integrale veiligheidsprojecten en probeert vanuit deze positie mogelijke knelpunten in het proces vóóraf te benoemen. Als de projecten geïmplementeerd zijn, bekijkt de consultant of de uiteindelijke oplossing past in de –bij start van het project benoemde- totale veiligheidsvisie. 

De Technisch Business Consultant speelt een strategische, kennis overdragende en aanjagende rol m.b.t. de voortgang van dit proces. Je bent gewend om op directieniveau te acteren, je spreekt vanuit een technische en/of IT basis en je bent een belangrijk sparringpartner m.b.t. de innovatiestrategie en de uitvoering hiervan binnen het bedrijf. 

Je maakt deel uit van het driekoppige Management Team van de Meldkamer –die onder de verantwoordelijkheid valt van de Directeur Monitoring en Response - in deze landelijke organisatie.

Wat biedt Trigion jou?

Onze opdrachtgever biedt een marktconform salaris  voor een Consultant op MT-niveau. Het is een aantrekkelijke en zelfstandige functie in een dynamische organisatie welke zelf sterk in ontwikkeling is en ook voldoende mogelijkheden biedt om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen. 

Je komt te werken in een ambitieus, enthousiast en betrokken team van collega’s. Het is een resultaatgerichte organisatie met een warme en informele sfeer.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Voor deze rol zoeken wij iemand die voldoet aan het volgende profiel: 

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur in de richting van ICT.
 • Tussen de 7 en 10 jaar werkervaring in de ICT én technische beveiliging. 
 • Een gedegen technische achtergrond en in staat om op tactisch en strategisch niveau de organisatie en de klant te adviseren. 
 • Ervaring in de securitywereld is een pré; je hebt aantoonbaar affiniteit met het veiligheidsdomein. 
 • Proces- én projectmatige ervaring.


Je beschikt over de volgende competenties: 

 • Analytisch
 • Luisteren
 • Conceptueel denker 
 • Klantgericht
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk
 • Resultaatgericht
 • Verbinder
 • Durf 
 • Praktisch ingesteld

Klaar om aan de slag te gaan bij Trigion?

Direct solliciteren

Sollicitatie Technical Business Consultant

Angele Huijs

Vragen over deze functie?

Neem contact op met:

Angèle Huijs

Tel: + 31 (0)35 694 6111

Mob: +31 (0) 6 104 436 17

Mail: angele.huijs@fortressgroup.nl

arrow_drop_up arrow_drop_down