De beste boeken
binnen Fraude, Security & Risk

“Blijf zoveel mogelijk thuis.” Dat was de oproep die het kabinet in 2020-2021 aan ons deed vanwege COVID-19. Het was een mooie reden om weer eens een goed boek uit de kast te pakken. Maar welke? Om je te helpen stelden wij een unieke lijst samen met de beste boeken uit ons vakgebied. Dit zijn boeken die jou absoluut nieuwe inzichten gaan geven. Hier vind je – in willekeurige volgorde – dé collectie van boeken gerelateerd aan fraude, security & risk die wij zien als echte ‘must reads’.
Bekijk de collectie
Het is oorlog maar niemand die het ziet

Het is oorlog maar niemand die het ziet

Modderkolk heeft zes jaar journalistiek onderzoek gedaan naar de ‘onzichtbare oorlog’ in de digitale wereld. Zo heeft hij onder andere gesproken met bronnen bij de AIVD, MIVD en NCTV. Het resultaat is een inkijkje in een wereld van de digitale spionage en aanvallen. 

Naarmate het boek vordert, ontvouwt zich een wereld die voor veel mensen verborgen is en wordt de ernst van de problematiek duidelijker. We zijn onvoldoende voorbereid als het digitaal mis gaat. Voorbeelden zijn de platgelegde Rotterdamse haven door een gijzelingsvirus en een puber die inbreekt in de systemen van KPN. Je leest het boek als een goede thriller; toch gaat het om een gedegen journalistiek werk. Een echte aanrader!

Je hebt wél iets te verbergen

Je hebt wél iets te verbergen

Over het levensbelang van privacy

Facebook weet bij wie je gisteren op bezoek ging. De Belastingdienst zag hoe je er kwam. Apple hield bij hoe lang je er bleef. Samsung hoorde wat je er zei. En Google wist al dat je het van plan was.

In dit boek word je met de neus op de feiten gedrukt waarom privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Er wordt blootgelegd welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft.

De meeste mensen deugen

De meeste mensen deugen

Een nieuwe geschiedenis van de mens

De mens leefde tienduizenden jaren lang als sympathieke, sociale jager-verzamelaar, totdat de eerste nederzettingen ontstonden en bezit en ongelijkheid hun intrede deden. Dit nieuwe systeem kon alleen functioneren als iedereen zijn plek kende. Koningen en priesters deden de mens geloven dat hij van nature gewelddadig en egoïstisch was. Beschaving, religie en repressie moesten iedereen in het gareel houden. Deze indoctrinatie kleurt nog steeds ongemerkt ons mensbeeld. Dit boek brengt daar aanstekelijk en goed onderbouwd verandering in. Rutger Bregman neemt je mee in een ontdekkingsreis door archeologie, geschiedenis, psychologie en economie en brengt je van Mesopotamië naar Paaseiland en van de Noord-Franse loopgraven naar New Orleans na orkaan Katrina.

De conclusie is overduidelijk: de mens is van nature goed, zorgzaam en veerkrachtig, maar laat zich soms misleiden. De uitdagingen van de toekomst vragen om samenwerking en compassie en om die reden eindigt het boek met tien zinvolle suggesties voor een beter samenleven. Een aanstekelijke en goed onderbouwde zoektocht naar een positief mensbeeld!

The Art of War

The Art of War

Een klassieker die tegenwoordig gebruikt wordt als leidraad voor iedere mogelijke strategie. Het blijft een beetje lastig om dit boek te beoordelen. Zijn het gemeenplaatsen die zo vaag zijn dat ze voor iedere situatie toepasselijk zijn, of zijn het eeuwige waarheden die voor altijd zijn vastgelegd? Waarschijnlijk staan deze dingen dicht bij elkaar en gaat het er om wat je ermee doet.

Toch is het een zeer interessant boek. De hoofdlijnen zijn dat een oorlog het best gewonnen kan worden zonder te vechten, dat inlichtingen buitengewoon belangrijk zijn en dat de omstandigheden van terrein en dergelijke optimaal gebruikt moeten worden. Misleiding is een belangrijke tactiek, vermijd strijd die je verliest, manipuleer net zo lang tot volledige leegte met volledige volheid kan worden bestreden – stenen op eieren.

Op deze strategie kan eindeloos gevarieerd worden, ook al zijn er maar twee basismogelijkheden – de orthodoxe frontale aanval en de onorthodoxe verrassingsaanval. Het is geschreven om makkelijk te herinneren, zoals de classificatie van de vijf soorten spionnen – lokale, insiders, dode, levende en dubbelspionnen.

“Sun Tzu betekent Meester Zon, zijn voornaam was Wu. Sun Tzu was een Chinese generaal gedurende de Lente en Herfst periode in de Chinese Dynastie (722-481 v.Chr.). Hij schreef de eerste en tot nu toe nog steeds een van de belangrijkste militaire strategieën in de wereld. Zijn meesterwerk is voor de meeste mensen bekend als De kunst van het oorlogvoeren (The Art of War in het Engels en Sunzibingfa in het Chinees).

Future Crimes Marc Goodman

Future Crimes

Inside The Digital Underground and the Battle For Our Connected World

Toen het boek in 2015 uitkwam met een echte trailer, werden de sombere dreiging scenario’s niet in alle gevallen als realistisch beschouwd. Inmiddels is gebleken dat veel voorspellingen uit het boek van Marc Goodman zijn uitgekomen. De realiteit van cybercrime die hij in dit boek beschrijft, heeft ons op bepaalde momenten met open mond doen lezen.

Het boek is vlot geschreven, op een Amerikaanse ‘page-turner’ manier, en geeft een goed beeld van de risico’s die een steeds verder gaande connectiviteit in de wereld met zich meebrengt. Het boek is nog steeds erg actueel.

Fraude en fraudebestrijding in Nederland

Fraude

Fraude en fraudebestrijding in Nederland

Fraude in Nederland kost onze samenleving miljarden euro’s per jaar. Daarbij is er niet alleen financiële schade, maar ook het vertrouwen tussen ons allen wordt ernstig aangetast. Zonder dit vertrouwen functioneert onze maatschappij niet naar behoren. Dit alles is voor de schrijvers van dit boek een belangrijke reden geweest om aandacht te besteden aan fraude, fraudepreventie en fraudebestrijding.

In dit boek beschrijven en analyseren wetenschappers en praktijkmensen Nederlandse fraude, de belangrijkste aspecten van fraudepreventie en fraudebestrijding, die soms verder gaat dan onze landsgrenzen. Je krijgt alle informatie over de verschillende vormen van fraude, zoals witteboordencriminaliteit, agressieve verslaglegging, identiteitsfraude, matchfixing, ambtsfraude, journalistieke fraude en kunstfraude. Dit wordt beschreven aan de hand van bekende praktijkvoorbeelden zoals van Vestia, Amarantis en SNS. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op fraudebestrijding, waarbij bijvoorbeeld de organisaties, bevoegdheden, politiek, preventie en bestrijding van fraude worden beschreven. Dit boek beschrijft de complexiteit van fraudebestrijding op een overzichtelijke manier. Kortom, een onmisbaar naslagwerk voor de praktijk.

De Prooi Jeroen Smit

De Prooi

Blinde trots breekt ABN AMRO

In oktober 2007 betaalden Belgen, Schotten en Spanjaarden 71 miljard euro om ABN Amro uit elkaar te kunnen scheuren. Een overmaat aan ambitie, arrogantie en besluiteloosheid had van de bank een ideaal slachtoffer gemaakt. In dit boek reconstrueert Jeroen Smit op aangrijpende wijze hoe topbestuurders van ABN Amro jarenlang vooral gevangenzaten in interne twisten. Ze luisterden zo slecht naar de klanten, werknemers en aandeelhouders dat deze icoon, ondanks alle schitterende potentie, de regie over zijn toekomst volledig kwijtraakte. Dat een stukje van de bank door het falen van het Belgische Fortis een jaar later tijdelijk in handen van de Nederlandse overheid kwam, was een kleine pleister op deze grote nationale wonde. Nederland is zijn belangrijkste bank kwijt. Met dit boek maakt Jeroen Smit de oorzaken van de economische crisis (2008)  voor een breed publiek toegankelijk. Hij ontving daarvoor in 2009 ook de Machiavelliprijs.

De vastgoedfraude

De vastgoedfraude

Miljoenenzwendel aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven

Winnaar M.J. Brusseprijs 2010.

Op 13 november 2007 doen zeshonderd rechercheurs en dertig officieren van justitie op ruim vijftig adressen in Nederland invallen. Een strafrechtelijk onderzoek legt een wijdvertakt fraudenetwerk aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven bloot. De omvangrijke fraude met vastgoed van bedrijven als Philips, ABN Amro en Rabobank die justitie in kaart brengt, is gepleegd onder de ogen van gemeentebesturen en bekende Nederlanders als Joop van den Ende, Hans Wiegel, Jan Hommen en John Fentener van Vlissingen. De verdachte projectontwikkelaars, pensioenfondsdirecteuren en vastgoedhandelaren konden jarenlang, met hulp van accountants, bankiers en notarissen, ongestoord tientallen miljoenen bij hun bedrijven wegsluizen, zo is de verdenking. Het voormalige Bouwfonds en Philips Pensioenfonds claimen een kwart miljard euro schade te lijden. In het najaar van 2009 begint het monsterproces. Sinds de spectaculaire inval van justitie in 2007 volgen de journalisten Vasco van der Boon en Gerben van der Marel voor Het Financieele Dagblad de ontwikkelingen in de zaak rond de grootste bedrijfsinbraak in Nederland ooit.

De vastgoedfraude beschrijft voor het eerst de duistere kant van de Nederlandse vastgoedwereld, met zijn ons-kent-ons-cultuur, het gunnen van het grote geld en slapende toezichthouders.

De ontknoping

De ontknoping

De vastgoedfraude voor de rechter

Onthullend vervolg op de bestseller ‘De vastgoedfraude’. Een fraude van ongekende omvang komt eind 2007 in de vastgoedwereld aan het licht. Topbedrijven als Philips en Bouwfonds blijken te zijn bestolen door de eigen directeuren. Na blootlegging van de schokkende feiten volgt een monsterproces – zeer binnenkort doet de rechter uitspraak. Vasco van der Boon en Gerben van der Marel, auteurs van de bestseller ‘De vastgoedfraude’, gaan in dit boek op zoek naar de motieven van deze ogenschijnlijk keurige zakenmannen. Omkoper Jan van Vlijmen, mental coach Nico Vijsma en bovenbaas Cees Hakstege vertellen over macht, de ongekende liefde voor geld en de dubbele moraal in het zakenleven. De auteurs hebben naast de hoofdverdachten tientallen betrokkenen gesproken, en woonden het hele proces bij, dat ook uitgebreid in het boek aan bod komt.

Corporate Fraud

Corporate Fraud

Prevention and Detection

Een stapsgewijze handleiding voor het opsporen van fraude en de meest effectieve manier van fraudebestrijding. Het boek beschrijft solide forensische boekhoudkundige vaardigheden in gewone taal, waardoor de titel een belangrijke toevoeging is aan de boekenkast van elke accountant of financieel directeur.

Thema’s die behandeld worden zijn: background and incidence of fraud; nature of fraud and the risk areas; employee/supplier fraud; sales fraud; income/debtor fraud; treasury/cheque fraud; petty cash fraud; computer accounting fraud; internet fraud and crime; detection and prevention of fraud; control systems; procedures on discovery of fraud; effects of fraud on the business; investigations and investigation techniques; DTI, SFO, SCO.

Een van de jongens

Een van de jongens

Verleiding en fraude in de top van ABN AMRO

‘Een van de jongens’ beschrijft het leven van Serge Bakker. De concerndirecteur Fiscale Zaken van Nederlands’ grootste bank komt uit de hoogste kringen en staat op de Olympus van zijn carrière als hij zich laat verleiden tot wat een van de grootste fraudezaken uit het Nederlandse bedrijfsleven zal blijken te zijn.

Dit boek geeft een duidelijk beeld hoe iemand in een groot concern voorzichtig wordt verleid om net dat verkeerde stapje te zetten en daarin steeds verder gaat, met grote consequenties. Een pageturner vol list en bedrog. Wat zou u doen als de lokroep van financiële onafhankelijkheid u bereikt?

Crime at Work Vol 1

Crime at Work Vol 1

Studies in Security and Crime Prevention

Dit boek bevat een schat aan informatie die essentieel is voor iedereen die geïnteresseerd is in misdaadpreventie, de motivatie van verschillende soorten daders en de effectiviteit van verschillende veiligheidsmaatregelen. Er is weinig rekening gehouden met de omvang, impact en patronen van misdaden op onze werkplekken. Dit boek suggereert dat deze realiteit niet langer gerechtvaardigd is en weerspiegelt het groeiende besef dat effectieve bestrijding van criminaliteit en het verzamelen en delen van informatie hand in hand gaan.

Crime at Work Vol 2

Crime at Work Vol 2

Increasing the Risk for Offenders

Dit is het tweede boek in de ‘Crime at Work’ series en bouwt verder op het succes van deel 1. Dit deel richt zich op de omvang en patronen van criminaliteit en de impact die het heeft op verschillende bedrijven. Het laat zien op welke manieren organisaties de beveiliging kunnen verbeteren, middelen kunnen inrichten en overtredingen kunnen aanpakken. Het bevat een schat aan informatie die essentieel is voor iedereen die betrokken is bij misdaadpreventie, risicobeheer en evaluatie van de effectiviteit van verschillende veiligheidsmaatregelen.

Crime at Work Vol 3

Crime at Work Vol 3

Managing Security

‘Managing Security’ omvat het onderzoek naar een reeks interne en externe beveiligingsdreigingen, waardoor nieuwe inzichten worden verkregen over hoe bedrijven en organisaties zichzelf beter kunnen beschermen. Dit boek, geschreven door experts, is essentieel voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het beheer en de ontwikkeling van veiligheids-, misdaad- en risicobeleid. Behandelde onderwerpen zijn onder meer winkeldiefstal, oneerlijkheid van personeel, fraude met bevoorrading, fraude met betaalkaarten, witwassen en de impact van 11 september op het Britse bedrijfsleven.

ISIS

ISIS

Inside the Army of Terror

In dit boek vertellen de Amerikaanse journalist Michael Weiss en de Syrische analist Hassan Hassan hoe deze gewelddadige extremisten evolueerden van een bijna verslagen opstandige Iraakse groep, tot een jihadistisch leger van internationale vrijwilligers die westerse gijzelaars onthoofden in goed geproduceerde video’s en grondgebied veroverden gelijk aan de grootte van Groot-Brittannië.

De auteurs hebben grondig onderzoek gedaan naar de drijvende krachten achter de opkomst van deze terroristische organisatie. Waar kwamen ze vandaan? Hoe hebben ze lokale maar ook wereldwijde steun aangetrokken en waar komt de financiering vandaan? Politieke en militaire manoeuvres door de Verenigde Staten, Irak, Iran en Syrië hebben allemaal de verbazingwekkende en explosieve expansie van ISIS aangewakkerd. Aan de hand van originele interviews met voormalig Amerikaanse militaire functionarissen en huidige ISIS-strijders, onthullen de auteurs ook de interne strijd binnen de beweging zelf, evenals ISIS bloedige haat tegen sjiitische moslims, die een nieuwe sektarische oorlog in de regio teweegbrengt.

The Handbook of Security

The Handbook of Security

Sommige boeken verdienen alleen al de waardering voor het feit dat ze ‘er zijn’. Deze collectie van prof. Martin Gill is een van die boeken. Als een beveiligingsmanager die kennis zoekt over zijn vakgebied en één boek op de plank mag hebben liggen, dan zou het dit boek moeten zijn. Opgesplitst in vijf delen, begint het met de studie van veiligheid als discipline. Vervolgens kijkt het naar criminaliteit in organisaties en analyseert het de verschillende subsectoren van beveiliging.

Dit is een uitstekend leerboek over het veiligheidsdomein. Handbook of Security behoort tot de topreferenties in de branche en is essentieel voor iedereen die zich bezighoudt met de beveiligingswereld. Een naslagwerk bij uitstek.

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street

Overdag verdiende hij duizenden dollars per minuut. ‘s Nachts gaf hij het net zo makkelijk weer uit aan drugs, seks en internationale reizen. Over de man die een jacht van 52 meter tot zinken bracht, een Gulfstream-jet liet crashen en een hotelrekening van $ 700.000 kreeg, terwijl zijn vrouw en kinderen thuis op hem wachtten. Over de snel pratende, hard feestende jonge effectenmakelaars die hem ‘koning’ noemde. In dit boek lees je het verhaal van het noodlottige genie dat ze de ‘Wolf of Wall street’ noemden.

In de jaren negentig was Jordan Belfort voormalig kingpin van de beruchte investeringsmaatschappij Stratton Oakmont. Hij werd een van de meest beruchte namen in de Amerikaanse financiële wereld: een briljante, samenzwerende aandelenbaas die zijn personeel in een wilde rit door de kloven van Wall Street naar een enorm kantoor op Long Island leidde. In deze verbazingwekkende en hilarische autobiografie vertelt Belfort een verhaal over hebzucht, macht en overdaad die niemand kon bedenken – het verhaal van een gewone man die als ijsverkoper op zijn zestiende, uitgroeide tot multimiljonair. Totdat het allemaal instortte.

Zie dit boek als een soort tour door de onderbuik van de financiële markt. De duistere kant die er (in bepaalde mate) altijd is.

Countdown To Zero Day

Countdown To Zero Day

Stuxnet and the Launch of the World's First Digital Weapon

Top cybersecurity-journalist Kim Zetter, vertelt het verhaal achter het virus dat de nucleaire inspanningen van Iran saboteerde en laat zien hoe het bestaan ervan een nieuw tijdperk van oorlogvoering heeft ingeluid. Een tijdperk waarin een digitale aanval hetzelfde vernietigende vermogen kan hebben als een megatonbom.

In dit boek vertelt Kim Zetter het verhaal achter de planning, uitvoering en ontdekking van Stuxnet, over het ontstaan ervan in de gangen van het Witte Huis en de ontketening ervan op systemen in Iran. Een onwaarschijnlijk verhaal van de beveiligingsgeeks die erin zijn geslaagd een sabotagecampagne – die jaren in de maak was – te ontrafelen.

Zetter laat ons zien hoe digitale oorlogsvoering zich in de VS ontwikkelde. Ze neemt ons mee naar de bloeiende ‘grijze markten’ van vandaag, waarin inlichtingendiensten en legers enorme bedragen betalen voor de kwaadaardige code die ze nodig hebben om infiltraties en aanvallen uit te voeren. Ze laat zien hoe kwetsbaar veel van onze eigen systemen zijn voor Stuxnet-achtige stakingen, zowel van nationale tegenstanders als anonieme hackers – en laat ons zien wat er zou kunnen gebeuren als onze infrastructuur het doelwit zou zijn van een dergelijke aanval.

Voortgestuwd door Zetter’s unieke kennis en toegang en gevuld met oogverblindende uitleg van de betrokken technologieën, is Countdown to Zero Day een alomvattend en vooruitziend portret van een wereld aan de rand van een nieuw soort oorlog.

Security Risk Management

Security Risk Management

Body of Knowledge

Een raamwerk voor het toepassen van riskmanagement in onze complexe zakelijke omgeving vandaag de dag.

Dit boek beschrijft risicomanagement op een manier dat gemakkelijk kan worden toegepast door uitvoerende managers en risicobeheerders. Door kennis, competenties, methodologieën en toepassingen te integreren, laat het zien hoe concepten van de beste praktijken uit een reeks complementaire disciplines kunnen worden gedocumenteerd en verwerkt. Ontwikkeld voor overeenstemming met internationale normen voor risicobeheer zoals ISO 31000, stelt het professionals in staat risicobeheer toe te passen voor specifieke praktijkgebieden. Dit is een onmisbare bron voor risico- en beveiligingsprofessionals, studenten, uitvoerend management en lijnmanagers met beveiligingstaken.

Waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen

Waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen

52 bespiegelingen over ethiek op het werk

Muel Kaptein is ruim 20 jaar werkzaam op het gebied van de bedrijfsethiek. Hij is hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en partner en organisatieadviseur bij KPMG. Hij schreef onder meer The Living Code, Ethics Management en The Balanced Company. Op bol.com vind je alle boeken van Muel Kaptein, waaronder zijn nieuwste boek.

Waarom dragen fraudeurs een zonnebril? Waarom is het juist goed om een scheve schaats te rijden en leiden te veel regels tot vlegels? Waarom zijn handenwassende collega’s verdacht? De sociale psychologie heeft verrassende antwoorden op deze intrigerende, actuele vragen. Aan de hand van wetenschappelijke experimenten en aansprekende praktijkvoorbeelden beschrijft Muel Kaptein waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen. Maar hij laat ook zien hoe mensen boven zichzelf uit kunnen stijgen.

De Schiedamse cocaïnemaffia

De Schiedamse cocaïnemaffia

Een corrupte douanier, doorgewinterde criminelen en duizenden kilo's coke.

Op 14 april 2014 wordt Rotterdamse fruithandelaar Rinus Moerer voor zijn huis geliquideerd. Zijn gewelddadige dood hangt samen met een serie schietpartijen die het gevolg zijn van conflicten over onderschepte ladingen cocaïne in de Rotterdamse haven. Ook is een volstrekt onschuldige man vermoord die werd aangezien voor de Schiedamse ritselaar Dennis van den Berg, een goede bekende van Rinus Moerer. Tijdens de onderzoeken naar al dit geweld krijgt de politie zicht op een criminele vete die draait om verraad, miljoenen drugsgeld en corruptie bij de douane. Uit angst voor elkaar wordt er informatie gelekt naar de politie, waarna het smokkelnetwerk wordt ontrafeld en de corrupte douanier Gerrit Groenheide kan worden gearresteerd. 

De Schiedamse cocaïnemaffia gaat over de destructieve kracht van de drugshandel, die in toenemende mate bruut geweld veroorzaakt. De miljarden die in de cocaïnehandel omgaan leiden bovendien steeds vaker tot corruptie, ook bij de politie. Het noopt tot nadenken over het Nederlandse drugsbeleid en de strijd tegen de georganiseerde misdaad. De huidige aanpak van de cocaïnehandel is gedoemd te mislukken.

Verraad

Verraad

De misdaadbiografie van Willem Holleeder

Jan Meeus is misdaadverslaggever van NRC Handelsblad. Hij werd in 2005 samen met John Schoorl onderscheiden met De Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistieke productie van Nederland en Vlaanderen. In 2015 publiceerde hij Verraad. De misdaadbiografie van Willem Holleeder.

In Verraad beschrijft misdaadjournalist Jan Meeus het criminele levensverhaal van Willem Holleeder na de misdaad die van hem een bekende Nederlander maakte: de ontvoering van Freddy Heineken. Na zijn celstraf probeerde Holleeder een normaal bestaan op te bouwen in de bovenwereld, maar achter de schermen raakte ‘De Neus’ aan het begin van deze eeuw betrokken bij een gewelddadig conflict in de Amsterdamse onderwereld dat tientallen levens heeft gekost. ‘Willem Holleeder sleept de dood als bagage met zich mee,’ concludeerde het Openbaar Ministerie tijdens het proces. De Amsterdamse rechtbank is het daarmee eens. Op 4 juli 2019 is Willem Holleeder veroordeeld tot een levenslange celstraf voor betrokkenheid bij de liquidaties van Heinekenontvoerder Cor van Hout, vastgoedbaron Wim Endstra, beroepscrimineel John Mieremet, hasjhandelaar Kees Houtman en kroegbaas Thomas van der Bijl.

Giftig krediet

Giftig krediet

De onvermijdelijke ondergang van SNS Reaal

Na ABN Amro wordt in 2013 SNS Reaal genationaliseerd. Kosten voor de belastingbetaler: 3,7 miljard euro. Oorzaak: de crisis. Maar is dat het echte verhaal?

In Giftig krediet reconstrueren Tom Kreling en Esther Rosenberg nauwgezet hoe de voormalige spaarbank na een succesvolle beursgang verdwaald raakt in de wereld van het vastgoed. Een wereld waar de bank geen verstand van heeft. Onder toeziend oog van bankiers, bestuurders en commissarissen krijgen verschillende klanten honderden miljoenen voor hun megalomane plannen. Geld dat de bank na het uitbreken van de crisis niet meer terug zal zien.

Een even meeslepend als schokkend relaas over ambitieuze bankiers die grote risico’s nemen en langzaam de controle over het bedrijf kwijtraken. Ondanks immense waardedalingen en vermoedens van fraude bij tal van vastgoedprojecten blijven de bankiers tot het laatst geloven dat zij de bank kunnen redden.